Билкувайте в bilki.net!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Моно билки - Страница 6

Опции за преглед

Items 81 to 96 of 511 total

на страница
Loading...
  • хвойна червена билка, червена хвойна лечебни свойства,

    Хвойна плод - Червена, за бъбреци, Juniperus oxycedrus

    Цена: 2,82 лв.
    Плодчетата на Червената хвойна са годни за консумация, сочни и сладки, с приятна горчивина и много питателни. Действат диуретично, пртивовъзпалително, спазмолитично, укрепващо и успокояващо централната нервна система.
  • сарсапарила, сарсапарила корен, Smilax officinalis, сарсапарила плод, сарсапарила лечение

    Сарсапарила корен - псориазис и екзема, Smilax officinalis

    Цена: 6,78 лв.
    В продължение на векове местните хора по света са използвали корена на растението сарсапарила за лечение на ставни проблеми като артрит и за лечение на кожни проблеми като псориазис, екзема и дерматит. Смята се също, че коренът лекува болестта на Хансен (проказата) поради своите „пречистващи кръвта“ свойства.

    Не е в наличност

  • сусам белен подправка, сусам ползи, сусам за анемия и високо кръвно налягане

    Сусам белен суров, Sesamum indicum, насипно

    Цена: 2,12 лв.
    Сусамовите семена са изключително питателни. Те са богати на протеини, фибри и здравословни мазнини. Осигуряват калций, витамини от група В, витамин Е и антиоксиданти.
  • Дафинов лист, Лавров лист, Лавър лист, Laurus nobilis, дафинов лист подправка

    Дафинов лист - за храносмилане и при лош дъх, Laurus nobilis

    Цена: 1,92 лв.
    Дафиновите листа се добиват от вечнозелен храст, който може да достигне височина 15 метра. Отглеждат за декоративна употреба, като листата се сушат и се използват в кулинарията. Най-често рецептите изискват сушени дафинови листа, които имат малко по-силен аромат от пресните. Дафиновият лист добавя прекрасен наситен аромат на ястията.
  • целина билка, при камъни в бъбреците, кервиз цена, целина мнения

    Целина лист - при ревматизъм, Apium graveolens

    Цена: 1,36 лв.
    Целината, позната още като Кервиз, е популярна подправка в българската кухня. Листата се използват за овкусяване на супи, зеленчукови и месни ястия, маринати и туршии. Повишава апетита. Улеснява храносмилането. Има диуретичен и антисептичен ефект.
  • бахар, пимента, подправка, бахар за здрав стомах, Бахар ползи, бахар цена

    Бахар на зърна – Пимента, Pimenta officinalis L.

    Цена: 2,63 лв.
    Бахарът е билка и подправка, която оставя своя характерен вкус в ястията, в които бива добавен. Отличава се с топъл вкус, чието основно ароматно съединение е евгенол, намиращ се също в карамфил.
  • тинтява билка, синя тинтява,  Белодробна тинтява, синя тинтява при лениви черва

    Синя Тинтява стрък - при гастрит и безапетитие, Gentiana cruciata

    Цена: 3,38 лв.
    Синята тинтява е тоник за стомаха. Билката е едно от най-добрите естествени укрепващи средства на човешката система, стимулиращо черния дроб, жлъчния мехур и храносмилателната система. Особено полезна е при състояния на изтощение от хронични заболявания и всякакъв друг вид слабост и умора.
  • водно пипериче билка, водно пипериче действие, Водно пипериче за отслабване, Водно пипериче цена

    Водно пипериче - при хемороиди, Polygonum hydropiper

    Цена: 1,70 лв.
    Водното пипериче има най-голямото значение като уникален хемостатичен агент, лекарите го предписват за силно маточно и хемороидално кървене. Използва се и при гастрит, язва, диария, бъбречнокаменна болест. Билката действа общо тонизиращо на целия организъм.
  • блатен тъжник, блатен тъжник билка, Ливадно отвратниче, спиреа, блатен тъжник корен, блатен тъжник чай, блатен тъжник цена

    Блатен тъжник корен рязан – Спирея, при високо кръвно, Spiraea ulmaria

    Цена: 2,42 лв.
    В традиционната медицина, билката Блатен тъжник се използва за лечение на киселини, стомашни язви, настинки, болки в ставите, артрит и подагра. Също така се прилага като диуретик за увеличаване на отделянето на урина при хора с инфекции на бъбреците или пикочния мехур.
  • еньовче билка, еньовче чай, еньовче цена, еньовче при стомашни проблеми, еньовче мнения

    Еньовче стрък - за щитовидна жлеза, Galium verum

    Цена: 1,92 лв.
    Основното му приложение е като диуретик и за лечение на кожни проблеми. Чаят, приготвен с билката, е ефективен за прочистване на бъбреците, черния дроб, панкреаса, както и далака от токсични вещества. Използва се и локално за лечение на кожни оплаквания, циреи, рани, както и черни точки.
  • изсипливче влакнесто билка, Изсипливче, цистит, ГОЛО БЕЛИЛО цена, изсипливче мнения

    Изсипливче влакнесто стрък при при цистит и псориазис, Herniaria hirsuta

    Цена: 1,92 лв.
    Българската народна медицина, а също така и народната медицина в редица европейски страни предлагат използването на извлеци от Изсипливчето като средство за стимулиране на диурезата, а така също и като средство за отстраняване на болезнените спазми на гладката мускулатура. Най-често срещаното показание за прилагането на изсипливчето са отоците, развиващи се при заболявания на бъбреците, а също така и при асцит.
  • девесил, корен рязан , levisticum officinale, девесил билка, чай от девесил за стави, девесил подправка, девесил действие, девесил корен цена

    Девесил корен рязан - при нередовен цикъл, Levisticum officinale

    Цена: 1,85 лв.
    Девесилът се използва при болка и оток (възпаление) на долните пикочни пътища, за предотвратяване на камъни в бъбреците и за увеличаване на потока на урината при инфекция на пикочните пътища или задържане на течности.
  • смокиня билка, смокиня ползи, смокиня болести, Листа от смокиня

    Смокиня лист - при диабет и астма, Ficus carica

    Цена: 1,92 лв.
    Чаят от смокинови листа по нищо не отстъпва като вкусови качества на останалите видове чай. Този чай е също толкова вкусен и ароматен като самата смокиня. Освен това, обаче има и много ползи за здравето.
  • звездовиден анасон, анасон подправка, анасоново семе, анасон цена, анасон рецепти

    Звездовиден анасон, Illicium verum

    Цена: 3,89 лв.
    Звездовидният анасон е ароматно вечнозелено дърво от семейство Illiciaceae. Плодовете му имат сладникав вкус и характерен наситен аромат. Те са с красива звездовидна форма. Използва се като подправка за овкусяване на редица месни и зеленчукови ястия, дребни сладки, а също така е и основна съставка на греяното вино.
  • слез , лист с цвят, билка божа ръчица, горски слез, камбула, каминяк , malva sylvestris

    Слез лист с цвят - при кашлица и храносмилателни проблеми, Malva sylvestris

    Цена: 1,58 лв.
    Преди откриването на синтетичните лекарства, лечебните билки представляват един от малкото инструменти, достъпни за лекарите по това време и сред многото билки, слезът със сигурност е една от най-използваните. Чай от слез е деликатен натурален лек, но в същото време ефективен, за лечение на храносмилателни разстройства, дихателни заболявания, възпаления на пикочния мехур и много други.
  • планински очиболец , горско прозорче корен , root potentilla erecta

    Планински очиболец корен - при гастрит и язва, Potentilla erecta

    Цена: 9,86 лв.
    Планинският очиболец се използва като естествено средство за пречистване на организма при заболявания на кръвта и нарушено кръвооросяване. Той е ненадминат при обикновена настинка, алергии, сенна хрема, тонзилит, холера, дизентерия, хемороиди и т.н.
Опции за преглед

Items 81 to 96 of 511 total

на страница
Билки сушени и насипни в различни грамажи. Ние пакетираме Вашите билки, непосредствено преди вашата поръчка, затова те са винаги ароматни и качествени.