Билкувайте в bilki.net!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Моно билки - Страница 5

Опции за преглед

Items 65 to 80 of 502 total

на страница
Loading...
 • магарешки трън билка, магарешки трън лечебни свойства, Магарешки бодил за потентност

  Магарешки трън цвят, Onopordum асаnthium L.

  Цена: 2,42 лв.
  Основното действие на Магарешкия трън е кардиотонично. Използва се в някои патентовани лекарства за сърце. Чай от Магарешки бодил пази черния дроб и се грижи за здравето на простатата.
 • трицветна теменуга чай, трицветна теменуга стък, трицветна теменуга действие

  Трицветна теменуга стрък, Viola tricolor L

  Цена: 2,38 лв.
  Трицветната теменуга е красиво цвете, което вероятно много от вас са откъсвали, за да създадат цветно букетче или цветен венец. Освен красотата си, обаче теменугата впечатлява и с редица лечебни свойства. В дългата история на употреба като билка, тя се слави като средство за лечение на астма, епилепсия, кожни заболявания и други проблеми.
 • градско омайниче, омайниче при възпаление и кървене на венците, градско омайниче билка, зайча стъпка, градско омайниче стрък, зайча стъпка цена

  Омайниче стрък, Geum urbanum

  Цена: 5,38 лв.
  Омайничето, наричано още Зайча стъпка, "омайва" не само с красивия си външен вид, но и с лечебните си качества. Притежава противовъзпалително, кръвоспиращо, затягащо и тонизиращо действие. Омайничето е полезно при кървящи венци, хемороиди, за ускоряване заздравяването на рани.
 • Elettaria cardamomum, кардамон млян, кардамон цена, кардамон аптека, кардамон ползи

  Кардамон плод на прах, Elettaria cardamomum

  Цена: 5,47 лв.
  Уникална индийска подправка, с която можете да придадете нов и интересен вкус на ястията си. Кардамонът, освен в кулинарията, се откроява и със своите полезни лечебни свойства. Има газогонно и антисептично действие, повишава апетита. Кардамонът има тонизиращо организма действие.
 • ЛЕСКА КОРА , Corylus avellana, леска за простата, Лвска при възпаление на пикочните пътища

  Леска кора, Corylus avellana L.

  Цена: 1,58 лв.
  Чай от кора на Леска е чудесно натурално лечебно средство за бъбреци и простата. Съдосвиващо, капиляроукрепващо и противовъзпалително действие.
 • червен кантарион билка, Centaurium erythraea Rafn, червен кантарион при миома

  Червен кантарион стрък, Centaurium erythraea Rafn

  Цена: 2,58 лв.
  Червеният кантарион се смята за страхотен стомашен тоник, който може да помогне при стомашно-чревни смущения и да засили стомашната функция, когато се приема преди хранене. Помага за стимулиране на стомашната секреция. Има силен горчив вкус, който помага при киселини, газове в червата и стомаха, подуване на корема, запек и колики.
 • роза маслодайна червена , роза цвят мляна , rosa damascena

  Роза маслодайна цвят - Розова, Rosa damascena

  Цена: 4,66 лв.
  Чист цвят от българска ароматна роза Дамасцена! Прекрасен ароматен и вкусен нежен чай от розов цвят, който може да се употребява самостоятелно или в комбинация с други билки. За телесен и духовен балсанс.
 • сарсапарила, сарсапарила корен, Smilax officinalis, сарсапарила плод, сарсапарила лечение

  Сарсапарила корен, Smilax officinalis

  Цена: 9,32 лв.
  В продължение на векове местните хора по света са използвали корена на растението сарсапарила за лечение на ставни проблеми като артрит и за лечение на кожни проблеми като псориазис, екзема и дерматит. Смята се също, че коренът лекува болестта на Хансен (проказата) поради своите „пречистващи кръвта“ свойства.
 • водно пипериче билка, водно пипериче действие, Водно пипериче за отслабване, Водно пипериче цена

  Водно пипериче, Polygonum hydropiper L.

  Цена: 1,84 лв.
  Водното пипериче има най-голямото значение като уникален хемостатичен агент, лекарите го предписват за силно маточно и хемороидално кървене. Използва се и при гастрит, язва, диария, бъбречнокаменна болест. Билката действа общо тонизиращо на целия организъм.
 • тетра билка, смрадлика лист

  Смрадлика лист – Тетра, Cotinus coggygria Scop.

  Цена: 1,76 лв.
  Смрадликата, позната още като Тетра, е една от най-добре познатите билки в България. Растението често се използва в традиционната медицина, където се разглежда като антисептично, противовъзпалително, антимикробно и антихеморагично средство за използване при заздравяване на рани.
 • сминдух подправка, сминдух ползи, сминдух цена

  Сминдух цяло семе – Чимен, метхи, за кърма и кости, Trigonella foenum-graecum

  Цена: 1,51 лв.
  Сминдухът принадлежи към семейство Fabaceae и обикновено се използва като подправка. Семената и зелените листа на сминдуха имат силен аромат и се използват както в кулинарията, така и в медицината.
 • еньовче билка, еньовче чай, еньовче цена, еньовче при стомашни проблеми, еньовче мнения

  Еньовче стрък, Galium verum L.

  Цена: 1,92 лв.
  Основното му приложение е като диуретик и за лечение на кожни проблеми. Чаят, приготвен с билката, е ефективен за прочистване на бъбреците, черния дроб, панкреаса, както и далака от токсични вещества. Използва се и локално за лечение на кожни оплаквания, циреи, рани, както и черни точки.
 • бял равнец билка, Чай от бял равнец цена

  Бял равнец стрък с цвят, Achillea millefolium L.

  Цена: 1,96 лв.
  Белият равнец е една от най-невероятните и впечатляващи със своите лечебни качества билки, които природата ни е дарила. За медицински цели обикновено се използва цъфтящата част на растението. При кръвотечения от матката, венците, носа, стомаха, хемороиди.
 • тинтява билка, синя тинтява, Белодробна тинтява, синя тинтява при лениви черва

  Синя Тинтява стрък, Gentiana cruciata L.

  Цена: 7,20 лв.
  Синята тинтява е тоник за стомаха. Билката е едно от най-добрите естествени укрепващи средства на човешката система, стимулиращо черния дроб, жлъчния мехур и храносмилателната система. Особено полезна е при състояния на изтощение от хронични заболявания и всякакъв друг вид слабост и умора.
 • блатен тъжник, блатен тъжник билка, Ливадно отвратниче, спиреа, блатен тъжник корен, блатен тъжник чай, блатен тъжник цена

  Блатен тъжник корен рязан — Спирея, Spiraea ulmaria L.

  Цена: 3,22 лв.
  В традиционната медицина, Блатният тъжник се използва за лечение на киселини, стомашни язви, настинки, болки в ставите, артрит и подагра. Също така се прилага като диуретик за увеличаване на отделянето на урина при хора с инфекции на бъбреците или пикочния мехур.
 • джинджифил млян билка, джинджифил кръвно, джинджифил чай, джинджифил цена

  Джинджифил корен на прах, Zingiber officinale

  Цена: 1,97 лв.
  Джинджифилът се използва в готвенето и медицината още от древността. То е една от първите ориенталски подправки, внесени в Европа, като днес заема основно място в редица рецепти. Джинджифилът е мощен антиоксидант. Има противовъзпалителни, антибактериални и антивирусни свойства. Джинджифил може помогне за облекчаване на гадене и повръщане.
Опции за преглед

Items 65 to 80 of 502 total

на страница
Билки сушени и насипни в различни грамажи. Ние пакетираме Вашите билки, непосредствено преди вашата поръчка, затова те са винаги ароматни и качествени.